ÄPPELCHUTNEY

Passar bra till terrinen och kryddig mat. Sätter också sprätt på pannkakor, gör sig utmärkt till papadam och piffar upp sojakorven!

 

  • 4 burkar/8 dl chutney
  • 1 kilo syrliga äpplen
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 dl farinsocker
  • 3 ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 nypa chiliflingor
  • Salt
  • 2 tsk kanel

 

  1. Skala äpplena och kärna ur, skär i bitar.
  2. Hacka löken.
  3. Fräs i oljan någon minut.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt puttra på svag värme i cirka 45 minuter, rör då och då.
  5. Häll i varma väl rengjorda glasburkar.

 

TIPS! Gör en dubbel sats och be bort chutney till hela släkten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0