ÄGGKAKA MED ÄPPLEN OCH FLÄSK

Lite som ugnspannkaka fast fler ägg gör den fluffigt kylig.

4 PERSONER

  • Cirka 400 gram stekfläsk i skivor
  • 2 dl vetemjöl
  • 6 dl standardmjölk
  • 7 ägg
  • 1 stort äpple
  • Smör
  • Salt, peppar
  • Rårörda lingon till servering

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form, cirka 20 x 30 cm, eller en gjutjärnspanna, cirka 24 cm i diameter.
  3. Vispa ihop mjöl, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
  4. Grädda 30 – 40 minuter, den ska stelna helt.
  5. Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor.
  6. Stek fläsket knaprigt i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i äpplena mot slutet och låt dem få lite färg. Servera äggakakan med fläsk, äppelklyftor och rårörda lingon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0