ÄGGKAKA MED ÄPPLEN OCH FLÄSK
Lite som ugnspannkaka fast fler ägg gör den fluffigt kylig.
4 PERSONER
- Cirka 400 gram stekfläsk i skivor
- 2 dl vetemjöl
- 6 dl standardmjölk
- 7 ägg
- 1 stort äpple
- Smör
- Salt, peppar
- Rårörda lingon till servering
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Smörj en ugnssäker form, cirka 20 x 30 cm, eller en gjutjärnspanna, cirka 24 cm i diameter.
- Vispa ihop mjöl, mjölk, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en slät smet. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
- Grädda 30 – 40 minuter, den ska stelna helt.
- Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor.
- Stek fläsket knaprigt i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i äpplena mot slutet och låt dem få lite färg. Servera äggakakan med fläsk, äppelklyftor och rårörda lingon.
Kommentarer
Trackback